Menu

Agona b.v. is lid van Techniek Nederland.
Techniek Nederland
Techniek Nederland en haar leden hebben oog voor maatschappelijke behoeften en willen een actieve bijdrage leveren aan maatschappelijke thema's als veiligheid, energiebesparing, duurzaamheid en vergrijzing.

Agona BV Logo

Activiteiten van Agona b.v.

Elektrische installaties | Beveiliging | Datanetwerken | Restauratie armaturen | Intercom installaties | Zonwering

Elektrische installaties

Elektrische installaties Onder het item elektrotechnische installatie verstaan wij o.a krachtinstallaties, lichtinstallaties en noodstroom installaties.
Voor het installeren van een wandcontactdoos in de keuken tot aan het aanbrengen van gehele elektrische installaties in woningen van particuliere panden en in objecten ten behoeve van industrie, instellingen, scholen en bedrijven.
Het adviseren, ontwerpen en berekenen van lichtinstallaties op maat ten behoeve van sporthallen, kerkgebouwen, woningen en kantoren alsmede voor het uitlichten van gevels en tuinen.
Het berekenen van voedingskabels en het ontwerpen van de daaraan gekoppelde hoofdverdelers en onderverdelers.
Het vervaardigen van schakel - verdeelkasten en regelpanelen. De montage van deze kasten en panelen geschied op locatie door eigen goed opgeleide medewerkers.
Ook bij het ontwerpen van noodstroom installaties en No - break installaties heeft Agona b.v. een lange en bekende staat van dienst. Tevens het ontwerpen en berekenen van centrale noodverlichtingsinstallaties in monumentale panden behoort tot het specialisme van Agona b.v.
Alle ontwerpen worden in nauw overleg met de opdrachtgever gemaakt, waarna de werkzaamheden op basis van een uitgewerkt bestek worden gerealiseerd. Het meedenken en het flexibel op vragen en wensen van de klanten in te gaan is één van onze grote kenmerken.

Beveiliging

Beveiliging Voor het beveiligen van uw woning of bedrijfspand door middel van een inbraakinstallatie, camera beveiliging,
brandmeld - ontruimingsinstallatie of een toegangcontrolesysteem het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
Agona b.v. adviseert u graag over de diverse installaties en hun kunnen. Het eventueel koppelen van de hierboven genoemde installaties behoort ook tot de mogelijkheden alsmede het uitgeven van een borg certificaat.

Datanetwerken

Datanetwerken Krijgt u een nieuwe ISDN of ADSL aansluiting in uw woning, wij sluiten hem graag voor u aan. Ook de bekabeling vanaf de meterkast naar de diverse ruimtes binnen uw huis kunnen wij voor u verzorgen.
Voor het aanbrengen van complete data netwerken, vanaf het leveren van de patchkast tot aan de aansluiting op de werkplek in Cat 5e of Cat 6 bekabeling ten behoeve van kantoorpanden, instellingen en scholen hierin zijn wij graag uw partner. Het certificeren van de netwerken behoort ook tot de mogelijkheden.

Restauratie armaturen

Restauratie armaturen Het restaureren van installaties in historische gebouwen en van historische armaturen vindt zijn oorsprong in eind jaren tachtig als wij op dat moment aan een karwei beginnen in de woning van de Ambassadeur van Spanje aan het Lange Voorhout in Den Haag. De bouwkundige aannemer heeft op dat moment grote problemen met de aanwezige installaties op de zolderverdieping en nodigt ons uit voor een opgave.

Dit mondde uit in een algehele renovatie waarbij authentieke onderdelen van het gebouw gespaard moesten blijven en er toch voor die tijd een volledige installatie in worden gemaakt. In de loop van de jaren waren er vele kleinschalige uitbreidingen en veranderingen aangebracht door diverse collega's waarbij niet altijd rekening werd en mocht worden gehouden met de monumentale kwaliteit van het interieur. Hierdoor werden veel leidingen in het "zicht" aangebracht die daar niet hoorde te zijn. Wij hebben dit toen naar volle tevredenheid uitgevoerd en nog vele vervolgopdrachten voor restauratie van o.a, de kristallen kronen verkregen.

Restauratie armaturen Restauratie armaturen Restauratie armaturen

Dit gezien hebbende zijn wij ons gaan specialiseren in de mogelijkheden die dergelijke panden de installateur gunnen om verlichting te laten branden en apparaten te laten werken waar de klant dit wenst.
Deze ervaring bezitten wij nu al ruim twintig jaar en bij ieder object worden de mogelijkheden eerst getoetst alvorens er na uitgebreid overleg met de opdrachtgever en indien vereist monumentenzorg met de werkzaamheden worden begonnen. De restauratie van armaturen is een hoofdstuk apart en vind hoofdzakelijk in eigen atelier plaats en indien nodig op locatie als de armaturen te omvangrijk zijn om te verplaatsen.

Dit deed zich onder andere voor bij de restauratie in 2001 van het monumentale theater Tuschinski in Amsterdam. Van dit theater hebben wij alle 960 verlichtingsarmaturen, welke zijn vervaardigd in de Amsterdamse Stijl, hersteld en van nieuwe lichtbronnen voorzien.
Ruim 560 van deze armaturen hebben we toen reeds uitgerust met de zeer vooruitstrevende LED lichtbronnen. Omdat deze armaturen zonder veilig klim en steigermateriaal niet bereikbaar zijn, moesten hier lichtbronnen worden toegepast met zeer lange levensduur. In dit theater zijn ook enkele zeer omvangrijke armaturen aanwezig o.a. in de foyer en aan beide zijden van het podium. Deze armaturen zijn ter plaatse gerestaureerd. In het overzicht ziet u welke wapenfeiten wij nog meer op onze naam hebben staan. Mocht uw interesse zijn gewekt omdat u een project heeft wat met monumenten van doen heeft, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Intercom installaties

Intercom installaties Voor het nieuw installeren van een intercom installatie en de daarbij behorende infra ten behoeve van woningen. Kantoren, portieken en fiatgebouwen zijn onze keuzes vrij divers. Het uitwisselen van een oud intercom systeem voor een modem systeem met eventueel een deur video installatie is tegenwoordig eenvoudige te realiseren met behoud van de reeds aanwezige bekabeling.
Ook voor een complete portiek afsluiting met bellenpaneel en briefkasten behoord tot de mogelijkheden welke wij binnen onze organisatie voor u kunnen realiseren.

Zonwering

Zonwering Wij hebben voor u een breed aanbod van diverse mogelijkheden tot zonwering. Voor de particulier of projectmatig monteren wij regelmatig knikarm schermen, markiezen uitvalschermen en screens. De diverse modellen zijn in iedere gewenste maat en kleur te verkrijgen, en worden vakkundig gemonteerd. Ook voor het type en kleur van uw zonweringdoek zijn legio mogelijkheden. Ook het bedrukken van uw zonweringdoek met een reclame uiting kunnen wij voor u verzorgen. De bedieningskeuze van uw zonwering kan handmatig of elektrisch geschieden. Indien u kiest voor het laatste, brengen wij de benodigde elektrische voedingen uit het zicht en vakkundig voor u aan.